« gidsjes en kaarten | Hoofdmenu | waarom »

26-2-07

communicatie

Qtek J:

Toen we ruim 30 jaar geleden als student 3 maanden op de fiets naar Griekenland gingen trokken we gewoon de deur achter ons dicht. De communicatie met het thuisfront bestond uit een maandelijks briefkaartje met daarop de mededeling dat alles voortreffelijk ging. Telefoneren was te ingewikkeld en te duur.
Nu vinden we dat een beetje slordig.

Omdat een zoon in China woont en niet met sms te bereiken is willen we een telefoon die makkelijk kan mailen. En ook eentje die aardige foto's kan maken, dan hoeft het fototoestel niet mee, dat scheelt weer in gewicht.
De keus viel in samenspraak met de zonen op een Qtek S200.
En dan zit je met een toestel dat vreselijk veel kan, maar kunnen wij dat ook?

De Qtek kan met Wi-fi, Bluetooth, GPRS en gewoon via de telefoon verbinding maken met internet. Al die zaken instellen kostte me een lange regenachtige zondag. Nu zou het zo moeten zijn dat we midden op het platteland van Frankrijk kunnen mailen, internet bankieren en het weblog bijhouden.

Foto's maken gaat ook heel best. Als je een foto wilt maken en de telefoon staat uit, wat overdag altijd zo zal zijn, dan moet je hem eerst aanzetten. Het opstarten duurt even, het is per slot van rekening eigenlijk een computer. Actiefoto's behoren dus niet echt tot de mogelijkheden, maar ja, we gingen toch op stap om te onthaasten.
Als we de foto's maximaal opslaan (500 kB) kunnen we 2300 foto's maken voordat de kaart vol is….. Wil je foto's mailen naar het weblog dan maakt de Qtek er zelf een kleine versie van (ik koos 50 kB), zonder dat de grote versie verloren gaat. Dat is geweldig handig omdat je door een onhandigheid soms je mooiste foto's alleen nog maar in heel klein formaat overhoudt.

De Qtek heeft een eenvoudige versie van Excel. Na wat gepuzzel kunnen we nu elke dag invoeren hoeveel kilometer we hebben gelopen en dan rolt er vanzelf uit hoeveel we in totaal hebben afgelegd en wat ons gemiddelde is. Misschien verveel ik me een keer op een rustdag en maak ik er nog bij hoeveel kilometer het nog naar Santiago is.

Er zit een heerlijk spelletje in, bubble breaker, is behoorlijk verslavend.

Je kunt ook bellen met de Qtek. Hij ging onverwacht af, ik wist niet wat ik moest doen en miste dus de oproep. Na wat gepruts kwam er ineens "hallo" uit het toestel en had ik kennelijk de beller terug gebeld. Hiermee moet nog  geoefend worden! Wij horen namelijk tot het uitstervende ras van mensen dat alleen met vakantie een mobieltje bij zich heeft.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/t/trackback/831307/16393296

Hieronder vindt u links naar weblogs die verwijzen naar communicatie:

Reacties

gelukkig, ik ben er. zo kan ik jullie blijven volgen. het leukste vind ik het kaartje met de route, en het gehannes met de nieuwe mobiel. zeer herkenbaar.

Op 1 april ben ik niet in de gelegenheid jullie uit te zwaaien. Daarom wil ik jullie hierbij alvast een hele goeie tijd wensen. Ik volg jullie graag op de website. Veel plezier!

Geniet ook weer van deze wandeltocht. En voor straks(!)een behouden thuiskomst.

Succes met de laatste voorbereidingen, a.s. zondag een goede start gewenst en... geniet!
Hartelijke groet!

Hierbij wil ik jullie heel veel (wandel)plezier toewensen.

Laat een reactie achter

Als u een TypeKey of TypePad account heeft, gelieve u Aanmelden